Αργοσαρωνικός

Ο Αργοσαρωνικός είναι η γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει τον Σαρωνικό κόλπο, τον Αργολικό κόλπο και την νότια Αργολική ακτή.

Στο μεγαλύτερο μέρος της, η περιοχή του Αργοσαρωνικού ανήκε διοικητικά στον Νομό Αττικής μέχρι το 1964 όπου εντάχθηκε στον νεοιδρυθέντα Νομό Πειραιά μέχρι την κατάργηση του το 1972 ενώ στην συνεχεία επανεντάχθηκε στον Νόμο Αττικής μέχρι την κατάργηση των νομών το 2010. Με την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού Σχεδίου Καλλικράτης (2011) αποτελεί την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Περιλαμβάνει τα νησιά Αίγινα, Σαλαμίνα, Σπέτσες, Ύδρα, Πόρο, Αγκίστρι, Δοκό και πολλά άλλα μικρότερα νησιά και βραχονησίδες. Η περιοχή του Αργοσαρωνικού συγκεντρώνει τα περισσότερα σκάφη και ιστιοφόρα στον ελλαδικό χώρο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου, χάρη στην μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα και την τακτική συγκοινωνία από το λιμάνι του Πειραιά, αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό τόσο για πολυήμερες διακοπές όσο και για ολιγοήμερες εξορμήσεις.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν κατοικηθεί από την προϊστορική εποχή, και στα επόμενα χρόνια γνώρισαν ιδιαίτερη ανάπτυξη στους τομείς του εμπορίου και της ναυτιλίας. Η προσφορά τους στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική.

Τα φυσικά αξιοθέατα, οι ολοκάθαρες ακτές με τις γαλήνιες θάλασσες, οι απάνεμοι κολπίσκοι, η πλούσια βλάστηση, τα γραφικά ψαροχώρια, οι οικισμοί με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα αρχαία μνημεία ελκύουν και μαγεύουν τον επισκέπτη.

Τα νησιά αυτά αποτελούν ξεχωριστό στολίδι της νησιωτικής Ελλάδας και συγκεντρώνουν κάθε χρόνο, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, πάρα πολλούς Έλληνες και ξένους τουρίστες που αναζητούν ένα μέρος για να περάσουν όμορφα τις διακοπές τους, να χαλαρώσουν αντικρίζοντας τη φυσική ομορφιά του τοπίου, να ξεφύγουν από την πεπατημένη και να χαθούν στη νησιώτικη ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα όμορφα φυσικά λιμάνια, τα πεζούλια των σπιτιών και τα γραφικά καλντερίμια.

Εντούτοις, κάθε νησί διατηρεί το δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Το καταπράσινο Αγκίστρι με τις υπέροχες παραλίες, η πολυσύχναστη Αίγινα, ο Πόρος με τη μοναδική φυσική ομορφιά, η κατάφυτη και ιστορική Σαλαμίνα με τα γραφικά λιμανάκια, οι Σπέτσες με τις απόμερες παραλίες και τα πευκοδάση, η κοσμοπολίτικη Ύδρα, και τα διάσημα για τα θεραπευτικά τους λουτρά, τα Μέθανα, συνθέτουν ένα νησιωτικό σύμπλεγμα απαράμιλλης γοητείας.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου σας προσκαλούν να τα γνωρίσετε από κοντά και σας υπόσχονται αξέχαστες διακοπές.

Εγγραφείτε για να βλέπετε τις τιμές των προσφορών τη στιγμή που θα εγγραφείτε!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.