Κεφαλονιά, το νησί του μυστηρίου

Ένα πραγματικά κατάφυτο νησί που περιτριγυρίζεται από τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου Πελάγους, η Κεφαλονιά είναι το νησί του μυστηρίου και των παράξενων φαινομένων. Εδώ το νερό της θάλασσας εξαφανίζεται κάτω από το Αργοστόλι, την πρωτεύουσα του νησιού, στις αποκαλούμενες Καταβόθρες, και καταλήγει στο ατμοσφαιρικό σπήλαιο της Μελισσάνης όπου το νερό της λίμνης δημιουργεί τιρκουάζ αντανακλάσεις στα τοιχώματα του σπηλαίου. Ο μύθος λέει ότι κάθε χρόνο τον δεκαπενταύγουστο ακίνδυνα φιδάκια πηγαίνουν στην εκκλησία της Παναγίας στο Μαρκόπουλο και ότι ο Άγιος Γεράσιμος, ο προστάτης του νησιού, έχει μερικές φορές φύκια στα πόδια του επειδή επισκέπτεται τα γειτονικά νησιά. Είναι αλήθεια όμως ότι στην Κεφαλονιά υπάρχουν κατσίκες με χρυσά δόντια, χελώνες καρέτα- καρέτα που χαιρετούν τους τουρίστες στη λιμνοθάλασσα του Κούταβου στο Αργοστόλι και το βουνό Αίνος είναι μαύρο αντί για πράσινο!

Ως το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους, με πλούσια ιστορία και ενδιαφέρουσα γεωμορφολογία, υπάρχουν σίγουρα πολλά να δείτε στην Κεφαλονιά.

Η φύση έκανε το θαύμα της για άλλη μια φορά, σχηματίζοντας μοναδικά σπήλαια, λίμνες και λιμνοθάλασσες σε συνδυασμό με μια εντυπωσιακή ακτογραμμή και χερσονήσους.

Παρόλο που το νησί επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό του 1953, ο οποίος κατέστρεψε πολλές από τις σημαντικές τοποθεσίες όπως και τις περισσότερες πόλεις, στέκουν ακόμα αρχαία ερείπια, ενώ τα περισσότερα ευρήματα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου.

Η Κεφαλονιά είναι ένα μεγάλο, καταπράσινο νησί που περιβάλλεται από τα πεντακάθαρα κρυσταλλένια νερά του Ιονίου Πελάγους και θα ήταν ιδιαίτερα παράξενο αν δεν είχε εντυπωσιακή ακτογραμμή.

Ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις σας, στην Κεφαλονιά θα βρείτε όλων των ειδών τις παραλίες: από πολυσύχναστες και καλά οργανωμένες μέχρι απομονωμένες και άθικτες! Μεγάλες αμμουδερές παραλίες στο νότιο μέρος, αλλά με λευκά βότσαλα στο βόρειο.

Το τοπίο είναι πάντα συναρπαστικό, με επιβλητικούς άσπρους λόφους που σκεπάζονται από έντονη βλάστηση, με απίστευτη θέα και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα.

Αναζήτηση

Εγγραφείτε για να βλέπετε τις τιμές των προσφορών τη στιγμή που θα εγγραφείτε!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.