Η Θάσος είναι νησί της Μακεδονίας, βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο πέλαγος και απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Καβάλα.[1][2] Είναι γνωστή επίσης ως και το σμαράγδι του Αιγαίου.[3] Το μήκος των ακτών της φτάνει τα 115 χλμ. και η επιφάνεια του εδάφους της απλώνεται σε 378,84 τετρ. χλμ. Μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων τη χωρίζει από την Καβάλα και μόλις 6 μίλια από την Κεραμωτή και το Αεροδρόμιο της Καβάλας. Διοικητικά η Θάσος υπάγεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και, μαζί με τις νησίδες που την περιβάλλουν, αποτελεί τον ομώνυμο δήμο και την ομώνυμη περιφερειακή ενότητα.
Σύμφωνα με τη μυθολογία η Θάσος ανακαλύφθηκε με αφορμή μία από τις πολλές ερωτικές περιπέτειες του Δία. Όταν ο Δίας, μεταμορφωμένος σε ταύρο, έκλεψε την κόρη του βασιλέως της Φοινίκης Αγήνορα, την Ευρώπη, αυτός ζήτησε από τους γιους του Φοίνικα, Κίλικα, Κάδμο και τον εγγονό του Θάσο να την αναζητήσουν. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησής του, ο Θάσος βρέθηκε κάποια στιγμή στο νησί. Γοητεύτηκε από την απαράμιλλη ομορφιά και κάλλη του νησιού και μην μπορώντας να επιστρέψει πίσω χωρίς την Ευρώπη, αποφάσισε να εγκατασταθεί μονίμως στο νησί.
Το νησί σε όλη του την έκταση έχει ακτές, όπως τη Χρυσή Αμμουδιά στη Σκάλα Παναγιάς, τη Χρυσή Ακτή στη Σκάλα Ποταμιάς, τα Κοίνυρα, ο Παράδεισος, τη Θημωνιά, την Αλυκή, την Ψιλή Άμμο, το Αστρίς, την Ακτή του Ποτού, το Πευκάρι, την Ακτή Λιμεναριών μέχρι την Τρυπητή, τον Ατσαπά στη Σκάλα Μαριών, την Ακτή Καλλιράχης, την Ακτή Σωτήρας, την Ακτή Αλσυλλίου (Δασύλιο) στη Σκάλα Πρίνου, τη Σκάλα Ραχωνίου, τον Παχύ, το Παπαλιμάνι, τη Γλυφάδα και στην πόλη του Λιμένα την Ακτή Αγίου Βασιλείου, την παραλία (συνοικισμού) στην ανατολική πλευρά της πόλης, το Νυστέρι και το Γλυκάδι (2-3 χλμ. από Λιμένα). Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι πηγές που υπάρχουν στην Παναγία της Θάσου.
Οι δραστηριότητες που ευνοούνται στη Θάσο περιλαμβάνουν το θαλάσσιο σκι και το ψάρεμα, την πεζοπορία και την ορειβασία, το κυνήγι, καθώς και την παρατήρηση πουλιών. Επίσης, έχει ξεκινήσει για πρώτη φορά να εφαρμόζεται το πρόγραμμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και της διεθνούς οργάνωσης Bird Life για τη συνεχή παρακολούθηση από εθελοντές της σημαντικής περιοχής για τα άγρια πουλιά στη Θάσο (ΙΒΑ GR016). Ένα τμήμα του νησιού έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης αξίας για τα άγρια πουλιά (έχουν ανάλογα χαρακτηριστεί άλλες 96 περιοχές σε όλη την Ελλάδα) και είναι από τις πρώτες πανελλαδικά περιοχές που έχουν μπει σε καθεστώς παρακολούθησης από εθελοντές των παραπάνω οργανώσεων.
Το καλοκαίρι στη Θάσο προσφέρει ατέλειωτες ώρες κάτω από τον ήλιο, πανέμορφες παραλίες και διασκεδαστικές δραστηριότητες στη θάλασσα, που προσελκύουν όλο και περισσότερους τουρίστες χρόνο με το χρόνο.
Πολλοί ωστόσο δεν συνειδητοποιούν ότι η Θάσος είναι κάτι περισσότερο από ένας καλοκαιρινός προορισμός... είναι ένα νησί, επισκέψιμο και φιλόξενο όλο το χρόνο!!!
Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα, η Θάσος προσφέρει μοναδικές επιλογές και ευκαιρίες, καθώς είναι ένα από εκείνα τα μέρη, που μπορείτε να επισκεφθείτε σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί η καρδιά σας.
Η λίστα με τα θαλάσσια σπορ που μπορείτε να κάνετε στο νησί είναι ατελείωτη. Περιορισμούς, μπορεί να σας βάλουν μόνο οι ικανότητές σας, τα αποθέματα ενέργειας που έχετε και φυσικά η φαντασία σας!!! Εκτός από τα συνηθισμένα θαλάσσια σπορ όπως το κολύμπι κι οι ανέμελες βουτιές στη θάλασσα, υπάρχουν ακόμη το καγιάκ, το θαλάσσιο σκι, το τζετ σκι, η ιστιοσανίδα, η μπανάνα, το ringo, το mambo, το αλεξίπτωτο θάλασσας, το θαλάσσιο ποδήλατο, η ιστιοπλοΐα και η κωπηλασία. Στις οργανωμένες παραλίες υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να νοικιάσετε ταχύπλοο σκάφος ή βάρκα για τις περιπλανήσεις σας στην ανοικτή θάλασσα. Το σίγουρο είναι ότι με τέτοια ποικιλία δραστηριοτήτων δεν θα πλήξετε!!!
Παραλίες όπου μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ είναι η Χρυσή Αμμουδιά, η παραλία Παχύς και Σκάλα Ραχώνι στα βόρεια και το Πευκάρι, ο Ποτός και η Ψιλή Άμμος στη νότια πλευρά του νησιού.
Εγγραφείτε για να βλέπετε τις τιμές των προσφορών τη στιγμή που θα εγγραφείτε!