• 0

Το Μαρμάρι βρίκεται στην νότια Εύβοια, λίγο πιο βόρεια από την Κάρυστο. Τόπος πλούσιος σε πετρώματα, εξού και το όνομα του, μιας και τα παλιά χρόνια οι ντόπιοι κάτοικοι ασχολιόντουσαν με την επεξεργασία και εξαγωγή πετρωμάτων μαρμάρου και σχιστόλιθου. Κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους, όμορφες παραλίες, πρόσβαση οδικώς αλλά και από το λιμάνι της Ραφήνας το κάνουν ένα ιδανικό μέρος για την εξόρμηση των διακοπών σας. Η περιοχή διαθέτει τουριστικές μονάδες για την διαμονή σας, μπορείτε να βρείτε και να απολαύσετε το φαγητό σας σε ένα ικανοποιητικό σύνολο ταβέρνων και για όσους θέλουν κάτι παραπάνω, μόλις στα 12 χιλιόμετρα σας περιμένει η Κάρυστος για μία εκδρομή της ημέρας.
Marmari

Η πόλη του Μαρμαρίου αναπτύσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς διατηρώντας ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών με μεγάλες και σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες που κάθε χρόνο αυξάνονται.
Η συνύπαρξη των δύο πόλεων, Μαρμαρίου και Καρύστου, δημιουργούν στην Nότια Εύβοια μια δυναμική αύξηση του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξη όλης της ευρύτερης περιοχής, προσελκύοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες

Το λιμάνι του Μαρμαρίου είναι γνωστό από την αρχαιότητα και εξυπηρετούσε τη μεταφορά των πετρωμάτων που από τότε εξήγαγε η περιοχή. Τη σημερινή εποχή, συνδέεται ακτοπλοϊκά απ΄ ευθείας με τη Ραφήνα με κλειστού τύπου ferry boat και η διαδρομή, 14 ναυτικών μιλίων, διαρκεί περίπου μία ώρα. Διαθέτει Λιμενικό Σταθμό και τις κατάλληλες υποδομές για τον ελλημενισμό τόσο επιβατικών – εμπορικών πλοίων όσο και τουριστικών.

Marmari
Marmari
Marmari
Marmari

Παραλίες

Η Μεγάλη Άμμος είναι λόγος από μόνη της για να πάτε στο Μαρμάρι. Μια λωρίδα άσπρης άμμου που μπαίνει μέσα στη θάλασσα και αλλάζει μορφολογία κάθε χρόνο, ανάλογα με τον καιρό. Από τα ’80s την είχαν ανακαλύψει Γάλλοι και Γερμανοί windsurfers που έφταναν τα καλοκαίρια με τροχόσπιτα φορτωμένα πανιά και σανίδες. Πλέον είναι αγαπημένη και των kitesurfers. Προσοχή στα μικρά παιδιά, διότι έχει δυνατά ρεύματα. Το Γιαννίτσι (19 χλμ. από το Μαρμάρι) είναι σχετικά απόμερο και έχει πανέμορφα νερά. Ο Άγιος Δημήτριος (26 χλμ. από το Μαρμάρι) έχει λευκά βότσαλα και είναι επίσης γνωστός για τα γαλαζοπράσινα νερά του. Το Ποτάμι (44 χλμ. από το Μαρμάρι) είναι η μεγαλύτερη παραλία του Κάβο Ντόρο, στην εκβολή του ρέματος του Πλατανιστού.

Ορεινά χωριά της περιοχής

Επισκεπτόμενος κάποιος την περιοχή αξίζει να περάσει μια βόλτα και από τα γραφικά ορεινά χωριά του Μαρμαρίου όπως είναι το Παραδείσι, το Πόθι – Γιαννίτσι, το Ακταίο, ο Μελλισώνας, το Κατσαρώνι, οι Στουππαίοι, ο Άγιος Δημήτριος, οι Καλλιανοί.

Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε το μεγαλείο της φύσης και να απολαύσετε ποιοτικό φαγητό σε εξαιρετικές τιμές, μιας και υπάρχουν αρκετές παραδοσιακές ταβέρνες που χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους ντόπια υλικά.

Marmari
Marmari
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιήγηση για αυτήν την τοποθεσία, την ώρα και / ή την ημερομηνία που επιλέξατε.

  Σύνολο: Δεν βρέθηκε εκδρομή .    Εμφάνιση όλων

  Αναζήτηση για εκδρομή

  Δεν είναι αυτό που ψάχνετε ? Δοκιμάστε ξανά την αναζήτηση

  Δεν υπάρχει διαθέσιμη δραστηριότητα για αυτήν την τοποθεσία, την ώρα και / ή την ημερομηνία που επιλέξατε.

   Σύνολο: Δεν βρέθηκε δραστηριότητα .    Εμφάνιση όλων

   Αναζήτηση για δραστηριότητα

   Δεν είναι αυτό που ψάχνετε ? Δοκιμάστε ξανά την αναζήτηση

   Loading Maps
   View
   Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
   My Location Fullscreen