• 0

Η πανέμορφη κωμόπολη της Κύμης βρίσκεται στα ανατολικά του νομού Εύβοιας και αποτελεί το σημαντικότερο τεχνητό λιμάνι του νομού. Αμφιθεατρικά χτισμένη σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με άφθονα νερά, παραδοσιακούς οικισμούς, σπήλαια, δάση, παραλίες που συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Kimi

Η Κύμη παλαιότερα ονομαζόταν Κούμη. Κάποιοι πιστεύουν ότι το όνομά της είναι παραφθορά του αρχαίου Κώμη ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι προήλθε από την λέξη «κύμα». Πολλοί ιστορικοί θεωρούν ότι η Κύμη είναι η μητρόπολη της αρχαιότερης ελληνικής αποικίας που έστειλε αποίκους στην Ιταλία, οι οποίοι ίδρυσαν την Νεάπολη.

Η τοποθεσία της Αρχαίας Κύμης βρίσκεται κοντά σε ένα βενετσιάνικο κάστρο και απέχει περίπου μια ώρα με τα πόδια από την σημερινή πόλη της Κύμης.

Η Κύμη διαθέτει  ένα  από  τα  μεγαλύτερα  τεχνητά  λιμάνια  της  χώρας  και  καταβάλλονται  προσπάθειες  να  αποτελέσει  αυτό,  συγκοινωνιακό  κόμβο  προς  τα  νησιά  του  ανατολικού  Αιγαίου  και  τη  Βόρεια  Ελλάδα.  Ταυτόχρονα  ο  Δήμος  Κύμης  είναι  από  την  άποψη  της  αυτοφυούς  βλάστησης  από  τους  πιο  πράσινους  της  Ελλάδας  ενώ  δεν  υστερεί  καθόλου  σε  καθαρές  αμμουδιές.  Τα  ενδιαφέροντα  για  τον  επισκέπτη  σημεία  είναι  πάρα  πολλά.  Ενδεικτικά  αναφέρουμε:  το  σπίτι  που  έζησε  ο  διάσημος (Pap  test)  γιατρός – ερευνητής  Γεώργιος  Παπανικολάου  και  το  Λαογραφικό  Μουσείο  στην  Κύμη,  το  μοναστήρι  της  Μεταμόρφωσης  του  Σωτήρος,  τρείς  μικρές  βυζαντινές  εκκλησίες  στον  Οξύλιθο,  η  Αρχαιολογική  Συλλογή  και  ο  Αρχαιολογικός  Χώρος  στην  Ποταμία  ο  ερειπωμένος  ενετικός  πύργος  στον  Άγιο  Μανδήλιο  κ.α.

Kimi
Kimi
Kimi
Kimi Thapsa

Παραλίες

Στην Κύμη θα βρείτε πολλές θαυμάσιες αμμουδιές όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Μερικές από αυτές είναι η παραλία της Κύμης και το Σοτσίνι με τις απότομες βραχοσπηλιές που προσφέρονται για υποβρύχιο ψάρεμα καθώς και η παραλία Στόμιο. Άλλες παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι η παραλία Πλατάνα με το ψιλό βότσαλο, οι απέραντες αμμουδιές του Άη Γιώργη και Μουρτέρη, οι κόλποι Τσίλαρο και Θαψά με το ψιλό βότσαλο και η παραλία Μετοχίου. Πεντακάθαρες αμμουδιές με διαυγή νερά όπου μπορείτε να απολαύσετε και κάποιο από τα αγαπημένα σας θαλάσσια σπορ.

Η καταπράσινη φύση της Κύμης και το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας σε συνδυασμό με την πολιτιστική κληρονομιά και τους φιλόξενους κατοίκους της Κύμης θα κάνουν τις διακοπές σας μια μοναδική εμπειρία.

Παραδοσιακές γεύσεις

Η Κύμη φημίζεται για τον μπακλαβά που φτιάχνεται με ιδιαίτερο τρόπο, τα αμυγδαλωτά, τα γλυκά από μούστο (σουτζούκια, χαϊμαλιά, παστοκύδωνο), κρασί (από το μαύρο σταφύλι ποικιλίας μαυροκουντούρα), διάφορα λικέρ, μαρμελάδες, καρύδια, λαχανικά και φυσικά τα γνωστά αποξηραμένα σύκα. Μην παραλείψετε να γευτείτε τα φρέσκα θαλασσινά, τα ντόπια κρέατα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Από την Κύμη μπορείτε να προμηθευτείτε εξαιρετικά «κουκουλάρικα κάντρα» τα οποία είναι χειροτεχνήματα φτιαγμένα από το κουκούλι του μεταξοσκώληκα, που είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα παραδοσιακής τέχνης της Κύμης.

Kimi
Kimi
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιήγηση για αυτήν την τοποθεσία, την ώρα και / ή την ημερομηνία που επιλέξατε.

  Σύνολο: Δεν βρέθηκε εκδρομή .    Εμφάνιση όλων

  Αναζήτηση για εκδρομή

  Δεν είναι αυτό που ψάχνετε ? Δοκιμάστε ξανά την αναζήτηση

  Δεν υπάρχει διαθέσιμη δραστηριότητα για αυτήν την τοποθεσία, την ώρα και / ή την ημερομηνία που επιλέξατε.

   Σύνολο: Δεν βρέθηκε δραστηριότητα .    Εμφάνιση όλων

   Αναζήτηση για δραστηριότητα

   Δεν είναι αυτό που ψάχνετε ? Δοκιμάστε ξανά την αναζήτηση

   Loading Maps
   View
   Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
   My Location Fullscreen