• 0

Αγία Άννα, όμορφο γραφικό χωριό της Βόρειας Εύβοιας χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά καταπράσινου λόφου στους πρόποδες του Ξηρού Όρους. Με μια γρήγορη ματιά εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι τα στενά δρομάκια, τα πολύχρωμα σπίτια και η πλακόστρωτη πλατειά στο κέντρο με την εκκλησία Γενέσιον της Θεοτόκου να δεσπόζει επιβλητικά. Σύμφωνα από διάφορα ευρήματα φαίνεται πως στην περιοχή υπήρχαν οικισμοί από την παλαιολιθική περίοδο. Τα πρώτα σπίτια στο σημείο που βρίσκεται το χωριό χτίστηκαν τον 6ο μ.χ. αιώνα.

agia anna

Η Αγία Άννα ξέρει και κρατά τις παραδόσεις και την ιστορία μέσα στο λαογραφικό μουσείο το σπίτι που κάποτε έμενε ο τούρκος αγάς οι κάτοικοι το ανακαίνισαν και το μετέτρεψαν σε μουσείο το 2002. Εκεί έβαλαν παραδοσιακές φορεσιές κοσμήματα υφαντά γεωργικά, και οικιακά εργαλεία την βιβλιοθήκη του Δημήτρη Σέττα ενός από τους βασικούς ιδρυτές του μουσείου. Παραδοσιακό βωμολοχικό καρναβάλι διοργανώνετε την καθαρά Δευτέρα με ρίζες από την αρχαία Ελλάδα.

Σε απόσταση 6 χιλιόμετρων περίπου βρίσκετε το φημισμένο θέρετρο της, η παράλια Αγκάλη με το μεγαλύτερο μήκος σε όλη την Εύβοια. Κοντινοί προορισμοί το Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών Κερασιάς, καταρράκτες Δρυμώνα, το μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ. Σημείο ενδιαφέροντος που τα τελευταία χρόνια προσελκύει πολύ κόσμο είναι το φαράγγι του Νηλέα(Αράπη), που βρίσκεται(3 χιλιόμετρα απόσταση) στο δρόμο που την ενώνει με το χωριό Κεραμεία.

agia anna
agia anna

Η παραλία της Αγίας Άννας

Η παραλία της Αγίας Αννας (Αγκάλη) είναι ένα γραφικό θέρετρο της Βόρειας Εύβοιας περίπου 1 ώρα απο την Χαλκίδα η οποία προβάλει στα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Eίναι η μεγαλύτερη σε μήκος παραλία της Εύβοιας (περίπου 9km).Η θάλασσα είναι βαθειά, ο βυθός έχει άμμο, ενώ η παραλία έχει χοντρή άμμο και βότσαλο.

Η παραλία είναι οργανωμένη σε αρκετά σημεία αλλά είναι τόσο μεγάλη που υπάρχει πάντα χώρος για όλους.

Αποτελεί προορισμό ξεκούρασης και χαλάρωσης όπου η πλούσια βλάστηση χάνεται στα νερά της με μοναδικό τρόπο δημιουργώντας μια εικόνα μαγική.
Το γραφικό της πλακόστρωτο δεν θα σας αφήσει αδιάφορους για μια βόλτα περίπου 2 χλμ ενώ ο ήχος του κύματος υπόσχεται να σας γαληνέψει και να σας κάνει αμέσως να την αγαπήσετε…

agia anna
agia anna
agia anna
agia anna

Αξιοθέατα

 • Το λαογραφικό μουσείο που λειτουργεί από το 1981, με παραδοσιακές φορεσιές, κοσμήματα, υφαντά, γεωργικά, οικιακά και άλλα εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους ζωή οι κάτοικοι. Πρόσφατα το μουσείο μεταφέρθηκε σε καλύτερο και πιο άνετο χώρο και εμπλουτίστηκε με περισσότερα εκθέματα
 • Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η κεντρική πλατεία με τη εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου
 • Στην βόρεια πλευρά βρίσκεται ο ιερός ναός της Αγίας Άννας με την θαυματουργή εικόνα από όπου πήρε και το όνομά του ο οικισμός.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιήγηση για αυτήν την τοποθεσία, την ώρα και / ή την ημερομηνία που επιλέξατε.

  Σύνολο: Δεν βρέθηκε εκδρομή .    Εμφάνιση όλων

  Αναζήτηση για εκδρομή

  Δεν είναι αυτό που ψάχνετε ? Δοκιμάστε ξανά την αναζήτηση

  Δεν υπάρχει διαθέσιμη δραστηριότητα για αυτήν την τοποθεσία, την ώρα και / ή την ημερομηνία που επιλέξατε.

   Σύνολο: Δεν βρέθηκε δραστηριότητα .    Εμφάνιση όλων

   Αναζήτηση για δραστηριότητα

   Δεν είναι αυτό που ψάχνετε ? Δοκιμάστε ξανά την αναζήτηση

   Loading Maps
   View
   Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
   My Location Fullscreen