• 0

Γνώρισε το Σούνιο

Υπήρξε τόπος λατρείας από τους προϊστορικούς χρόνους. «Σούνιον Ιρόν» το αποκαλεί ο Όμηρος στην Οδύσσεια, και ως τόπο κοιμήσεως του Φρόντη, του τιμονιέρη του Μενέλαου κατά την επιστροφή του από την Τροία θα το βρούμε στα γραπτά.

sounio

Το Ακρωτήριο του Σουνίου είναι το σημείο απ’ όπου ο Αιγέας, ο βασιλιάς της προϊστορικής Αθήνας περίμενε το γιο του, Θησέα να επιστρέψει θριαμβευτής με το κύτος του στα χέρια να διαλαλεί των ηρωισμό του. Είδε όμως μαύρα πανιά στα κατάρτια και πριν προλάβει να καταλάβει πως απλώς δεν είχαν αλλαχτεί, βούτηξε στο γκρεμό για να πνίξει τον πόνο του, νομίζοντας πως ο μονάκριβος γιος του είναι νεκρός.

Από τα 66 μέτρα βούτηξε γιατί δεν υπολόγισε πως ο Θησέας ξεμυαλίστηκε με την κόρη του Μίνωα, την Αριάδνη, και ξέχασε να αλλάξει τα πανιά και να υψώσει τα λευκά.

Το πανέμορφο, βαμμένο στα μπλε Αιγαίο το οποίο απ’ το Σούνιο απλώνεται μεγαλόπρεπα μπροστά μας και μπορούμε ακόμη και σήμερα να θαυμάζουμε με κομμένη την ανάσα από την ομορφιά του τόπου.

Όσο για το Ναό που δεσπόζει στην κορυφή του Ακρωτηρίου του Σουνίου, είναι αφιερωμένος στον Ποσειδώνα, την ίδια στιγμή που στα 500μ. πιο μακριά του, βρίσκεται το Ιερό της Αθηνάς.

Η κατασκευή του, ξεκίνησε στις αρχές του 5ου αι. π.Χ. Καταστράφηκε όμως κατά τη διάρκεια της Περσικής εισβολής πριν καν ολοκληρωθεί.

sounio

Αναζήτηση Πτήσεων

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιήγηση για αυτήν την τοποθεσία, την ώρα και / ή την ημερομηνία που επιλέξατε.

  Σύνολο: Δεν βρέθηκε εκδρομή .    Εμφάνιση όλων

  Αναζήτηση για εκδρομή

  Δεν είναι αυτό που ψάχνετε ? Δοκιμάστε ξανά την αναζήτηση

  Δεν υπάρχει διαθέσιμη δραστηριότητα για αυτήν την τοποθεσία, την ώρα και / ή την ημερομηνία που επιλέξατε.

   Σύνολο: Δεν βρέθηκε δραστηριότητα .    Εμφάνιση όλων

   Αναζήτηση για δραστηριότητα

   Δεν είναι αυτό που ψάχνετε ? Δοκιμάστε ξανά την αναζήτηση

   Loading Maps
   View
   Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
   My Location Fullscreen