Πλαταμώνας, από τα πιο δημοφιλή παραλιακά θέρετρα

Ο Πλαταμώνας βρίσκεται στην ανατολική ακτή του Ολύμπου στο νομό Πιερίας, ανάμεσα από τις πόλεις Κατερίνη και Λάρισα. Το χωριό έχει περίπου 2000 μόνιμους κατοίκους, διαθέτει εκπληκτική παραλία και αποτελεί έναν από τους κυριώτερους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής.

Η τουριστική υποδομή είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο με πολυάριθμα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια διαφόρων κατηγοριών και τύπων, εμπορικά καταστήματα και πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης.

Η παραλία του με θέα τον Όλυμπο και το ονομαστό Κάστρο του Πλαταμώνα, συνδυάζει βότσαλο και άμμο ενώ διαθέτει κρυστάλλινα νερά. Για πολλά χρόνια βραβεύεται με τη Γαλάζια Σημαία, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα των υπηρεσιών που θα συναντήσει ο επισκέπτης. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ και αναψυκτήρια, ενώ σε ελάχιστη απόσταση θα βρείτε πολλά καταστήματα εστίασης, διασκέδασης καθώς και αρκετά εμπορικά καταστήματα για τις αγορές σας.

Η παραλία του Πλαταμώνα είναι ιδανική για τους επισκέπτες που προτιμούν τις οικογενειακές διακοπές αλλά προσφέρεται και για τους παραθεριστές και εκδρομείς που αναζητούν την έντονη διασκέδαση. Στο λιμανάκι της μπορείτε να αγκυροβολήσετε το σκάφος σας (δέχεται μικρά σκάφη), ενώ τα πολυάριθμα καφέ-μπαρ, αναψυκτήρια, κλαμπ, ντίσκο θα δικαιώσουν τις όποιες επιλογές σας για την ψυχαγωγία και τη νυχτερινή σας διασκέδαση.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση στις διάφορες περιοχές της Πιερίας, στην ορεινή Πιερία, στον Όλυμπο, καθώς και επιλεγμένα καταλύματα, είναι γρήγορη και άνετη, όποιο σημείου του νομού και αν είναι η αφετηρία σας. Η Πιερία διαθέτει πλήρη συγκοινωνιακή υποδομή, με εθνικό αυτοκινητόδρομο, διεπαρχιακό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, λεωφορεία και σιδηροδρόμους. Η Κατερίνη βρίσκεται μόλις 80 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο “Μακεδονία” και 70 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, με την οποία συνδέεται με τον εθνικό αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας Ε75. Ο Ε75 διασχίζει από βορρά προς νότο την Πιερία, επιτρέποντας ταχεία πρόσβαση σε οποιοδήποτε παραθαλάσσιο σημείο της και συνέχεια του ταξιδιού προς Λάρισα και Αθήνα. Για την διευκόλυνσή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη εύρεσης διαδρομών στο επόμενο πεδίο της σελίδας (Διαδρομές) με πληροφορίες για την χιλιομετρική απόσταση, το χρόνο που θα χρειαστείτε και τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε, επιλέγοντας τα σημεία που σας ενδιαφέρουν.

Πως θα φτάσετε

Αεροπορικώς

Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη.

Σιδηροδρομικώς

Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στους Νέους Πόρους ωστόσο τα δύο χωριά είναι δίπλα το ένα στο άλλο έτσι ώστε η μετακίνηση μπορεί να γίνει ακόμη και με τα πόδια..

Οδικώς

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται 104 χιλιόμετρα βόρεια του Πλαταμώνα.

Ακτοπλοϊκώς

Από το λιμάνι της πόλης.

Βραβεύεται επί σειρά ετών με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης. Χαρακτηριστική είναι η πλούσια βλάστηση που την περιβάλλει. Πρόκειται για οργανωμένη παραλία που προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές αλλά και για τον επισκέπτη που αναζητεί έντονη διασκέδαση. Λειτουργούν πολλά εμπορικά καταστήματα για τις αγορές σας και διαθέτει λιμάνι για να αγκυροβολήσετε τα μικρά σκάφη σας.

Σε ολιγόλεπτη, με το αυτοκίνητο απόσταση, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί του παραδοσιακούς οικισμούς του Παλαιού Παντελεήμονα, των Παλαιών Πόρων και της Παλιάς Σκοτίνας, που ξεδιπλώνονται στους πρόποδες του Ολύμπου.

Το Κάστρο του Πλαταμώνα, είναι κάστρο – πόλη της μεσοβυζαντινής περιόδου, (10ος μ.Χ αιώνας) και είναι κτισμένο νοτιανατολικά του Ολύμπου. Ο Πύργος του, που δεσπόζει πάνω στην εθνικό οδό, είναι ο πιο εντυπωσιακός ακρόπυργος που υπάρχει σε ελληνικό κάστρο.

Το κάστρο βρίσκεται σε θέση στρατηγική που ελέγχει τη διάβαση της κοιλάδας των Τεμπών και το δρόμο Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Νότιας Ελλάδας.

Το Κάστρο είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας Ηράκλειας. Το τοπωνύμιο «Πλαταμώνας» αναφέρεται για πρώτη φορά το 1198 σε χρυσόβουλο του βυζαντινού αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄Κομνηνού. Πιθανότατα, υπήρχε ένα Βυζαντινό κάστρο σε εκείνο το σημείο ήδη από τον 10ο αιώνα.

Αναζήτηση

Εγγραφείτε για να βλέπετε τις τιμές των προσφορών τη στιγμή που θα εγγραφείτε!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.