Σύβοτα, η "Καραϊβική" της Ελλάδας

Τα Σύβοτα είναι παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας. Αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος,το Μαύρο Όρος και το Μουρτεμένο.

Τα Σύβοτα είναι μια προικισμένη από την φύση περιοχή που είναι πνιγμένη στο πράσινο ενω οι πεντακάθαρες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά θα συνεπάρουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Διαθέτουν άρτια τουριστική υποδομή και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Τα Σύβοτα και η Πλαταριά διαθέτουν μαρίνα και έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν μικρά σκάφη.

Πολλά ξενοδοχεία και προσεγμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια θα σας προσφέρουν μια άνετη διαμονή με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Οι ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής θα φροντίσουν να ικανοποιήσουν όλες τις γαστρονομικές σας απαιτήσεις ενώ τα μπαράκια, οι καφετέριες και τα club αναλαμβάνουν την νυχτερινή σας διασκέδαση.

Στα Σύβοτα μπορείτε να επισκεφθείτε τα δυο καταπράσινα νησάκια στην είσοδο του κόλπου, τον Άγιο Νικόλαο και το Μαύρο Όρος. Η πρόσβαση γίνεται με βάρκα.

Στο νησάκι Μαύρο Όρος κατασκευάστηκε φάρος το 1884 από την Γαλλική εταιρία Οθωμανικών Φάρων. Το ύψος του φάρου είναι 14 μέτρα και εντάχθηκε στο Ελληνικό Φαρικό δίκτυο μετά το 1912-1913.

Νοτιοανατολικά των Συβότων, πάνω σ’ ένα λόφο, βρίσκεται ο αρχαίος οικισμός Βραχωνά. Ο οικισμός αποτελείται από 50 περίπου ερειπωμένα σπίτια που χρονολογούνται από τον 18ο – 19ο αιώνα. Στα δυτικά του οικισμού υπάρχουν ερείπια ακρόπολης προϊστορικών χρόνων.

Απίστευτες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, άμμο και ζεστά νερά. Στα Σύβοτα μπορείτε να κολυμπήσετε και να απολαύσετε στιγμές ηρεμίας σε πολλές παραλίες όπως Γαλλικός, ΔΕΗ, Ζέρη, Μπέλλα Βάρκα στο νησάκι Μουρτεμένο, Ζάβια, Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μέγα Τράφο, Πισίνα στο νησάκι του Αγίου Νικολάου και Αγία Παρασκευή.

Από την πρώτη στιγμή που θα αντικρύσετε το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο θα σας μείνει αξέχαστο. Οι πανέμορφες παραλίες με τα διάφανα νερά περικυκλωμένες από πράσινο και τα δυο καταπράσινα νησάκια στην είσοδο του κόλπου συνθέτουν μια ειδυλλιακή εικόνα.

Για τους τυχερούς που διαθέτουν πλεούµενο, τα Σύβοτα έχουν πολλά ακόµα ν’ αποκαλύψουν. Το µέρος βρίθει από «µυστικούς» κολπίσκους, αµµουδιές, σπηλιές, ενώ ο περίπλους τον νησιών (Μουρτεµένο, Άγιος Νικόλαος, Μαύρο Όρος) προσφέρει µεγάλες συγκινήσεις.

Αναζήτηση

Εγγραφείτε για να βλέπετε τις τιμές των προσφορών τη στιγμή που θα εγγραφείτε!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.