Ρόδος, το νησί των ιπποτών

Η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων με τα πεύκα και τα κυπαρρίσια, τις χρυσαφένιες αμμουδιές, την μεγαλύτερη και καλύτερα συντηρημένη μεσαιωνική πόλη στον κόσμο και την μαγευτική κοιλάδα με τις πεταλούδες που σαγηνεύει όλους τους επισκέπτες!

Απολαμβάνει ίσως ένα από τα καλύτερα μεσογειακά κλίματα με συνεχή ηλιοφάνεια πάνω από 300 ημέρες το χρόνο. Σύμφωνα με το μύθο άλλωστε ήταν το νησί που χάρισε ο Δίας στο Θεό Ήλιο.

Σημαντικά αξιοθέατα στο νησί είναι η Λίνδος που αποτελεί μια από τις μεγάλες περιοχές του αρχαίου μεσογειακού κόσμου.

Η Ρόδος είναι ένα νησί της Ελλάδας που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Βρίσκεται περίπου 350 χλμ νοτιοανατολικά της Αθήνας και 18 χλμ νοτιοδυτικά της Τουρκίας.

Με έκταση 1.400,684 χλμ2 είναι το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, το τέταρτο σε σειρά ολόκληρης της χώρας και το ένατο της Μεσογείου.

Στα δυτικά βρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος και στα ανατολικά από το Λύκιο πέλαγος. Διαθέτει ακτογραμμή μήκους 253 χλμ και το υψηλότερο σημείο της είναι η κορυφή του όρους Αττάβυρος σε ύψος 1.215 μ.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται σε 115.490 κατοίκους, γεγονός που καθιστά τη Ρόδο το τρίτο πολυπληθέστερο ελληνικό νησί.

Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού βρίσκεται η πρωτεύουσά του, η πόλη της Ρόδου, που με πληθυσμό περίπου 55.000 κατοίκους αποτελεί και τον μεγαλύτερο οικισμό του.

Εντός των ορίων της πόλης της Ρόδου, βρίσκεται η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου ή Παλιά Πόλη, όπως αποκαλείται από τους ντόπιους, μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις του κόσμου, που έχει αναγνωριστεί από το 1988 ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης βρίσκονται αξιόλογα μνημεία από τη Βυζαντινή εποχή, την Τουρκοκρατία και την περίοδο της Ιταλοκρατίας, με επιβλητικότερο το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Στα βορειοδυτικά και σε απόσταση περίπου 12 χλμ από την πόλη, βρίσκεται o Κρατικός Αερολιμένας Ρόδου «Διαγόρας», που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των επισκεπτών στο νησί. Το γεγονός ότι κατατάσσεται σταθερά τέταρτο σε αφίξεις σε εθνικό επίπεδο.

Επίσης και το γεγονός ότι οι επισκέπτες που καταφτάνουν στο νησί με κάποιο κρουαζιερόπλοιο απαριθμούνται σε δεκάδες χιλιάδες ανά έτος, αποδεικνύουν πως η Ρόδος είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος τουριστικός προορισμός με ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική οικονομία.

Η Ρόδος φημίζεται

 • Για τον Κολοσσό της Ρόδου· ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου.
 • Για τις παραλίες της· η παραλία του Αγίου Παύλου στη Λίνδο έχει διακριθεί ως μια από τις 10 καλύτερες της Ευρώπης.
 • Για τα κρασιά της· η ροδίτικη οινοποιία έχει πολλές διεθνείς διακρίσεις. Ιδιαίτερη παράδοση έχει το χωριό Έμπωνας.
 • Για τα σύκα της· φημισμένα από την αρχαιότητα.
 • Για το θυμαρίσιο μέλι που παράγει.
 • Για την αρχαία ναυτική της παράδοση· οι Ρόδιοι ήταν απαράμιλλοι ναυτικοί και αυθεντίες ως ναυπηγοί. Ο λεγόμενος Ροδίων Νόμος Ναυτικός αποτέλεσε τη βάση του Ναυτικού Δικαίου της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
 • Για την επιδεξιότητα των αρχαίων Ρόδιων σφενδονητών.
 • Για την Έφιππη Δημοτική Αστυνομία· η πόλη της Ρόδου ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που οργάνωσε τέτοιο σώμα, το 1996.
 • Αναζήτηση

  Εγγραφείτε για να βλέπετε τις τιμές των προσφορών τη στιγμή που θα εγγραφείτε!

  Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.